Het recept van een de appel notentaart. Dit recept is eigenlijk heel makkelijk. De geur van deze taart is niet te beschrijven, is zooo lekker. Deze appel notentaart kan maximaal 2 dagen bewaard worden. De bodem wordt namelijk helemaal zacht door de appels.
Ingrediënten
- Deeg:
- - 250 gr. bloem
- - 1 ei
- - 100 gr. roomboter of gewone boter
- - 1 pakje bakpoeder
- - 50 gr. suiker
- - 2 el koud water
- Vulling
- - 4 appels
- - 3 el suiker
- - 1 el kaneel
- - Verschillende noten
- - Abrikozenjam
Werkwijze
Stap1
Bereiding deeg:
Begin met het goed mixen van de meel en boter. Kneed samen met het ei, klein beetje koud water (2 eetlepels) en bakpoeder tot een soepel deeg.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten zodat het iets makkelijker uitrolt.
Stap2
Het deeg uitrollen op een met bloem bestoven aanrecht tot een ronde lap dat groot genoeg is om een bodem en opstaande rand voor de appel notentaart te maken. Vet de springvorm in en bekleed met het deeg. Bestrooi de bodem met paneermeel.
Stap3
Schil de appels, snijd ze in kleine stukjes en verwijder het klokhuis. Meng deze samen vervolgens met suiker en kaneel (je kan ook rozijnen toevoegen als je wilt).
Stap4
Leg het appelmengsel in over de bodem en druk stevig aan. Bak de taart in de voorverwarmde oven op 180 graden voor 50 /60 min goudbruin en gaar.
Stap5
Tijdens het bakken van de taart kun je alvast de de noten roosteren.
Stap6
Meng 2 eetlepels abrikozenjam met de geroosterde noten en dan op de taart gelijk smeren en dan smullen maar.