Apfelstrudel met bladerdeeg
2014-09-07- Keuken: Oostenrijkse
- Gang:Dessert, Ontbijt
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 45m
Een originele apfelstrudel maak je niet met bladerdeeg, maar deze versie is zeker niet minder lekker dan de originele. Hij is ook snel klaar en je hebt weinig ingrediënten nodig.
Ingrediënten
- - 1 pak bladerdeeg
- 3 appels in stukjes
- Handje rozijnen
- Handje amandelschaafsel
- 2 el suiker
- 1 tl kaneel
Extra:
- 1 eidooier
- Suiker
Werkwijze
Stap1
Neem 5 vellen bladerdeeg en leg ze naast elkaar, iets overlappend. Leg hierop de appelvulling en laat een rand van 1 cm vrij.
Neem de andere 5 vellen bladerdeeg en leg ze ook naast elkaar. Klap in de lengte dubbel en maak er sneetjes in. Openklappen en dan over de vulling heen leggen.
Randen goed vastdrukken. Leg op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met losgeklopte eidooier (met paar druppels water).
Bestrooi met suiker en bak op 220 graden 20-25 minuten.
Gemiddelde waardering
(3.3 / 5)
4 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door Saloua aan 13-12-2015
Ik zou graag de recepten willen ontvangen