Ingrediënten
- 1 blik ananasstukjes (uitlekgewicht 340 gr)
200 g boter op kamertemperatuur
175 gr suiker
3 eieren
200 gr bloem
1,5 tl bakpoeder
Voor de versiering:
Poedersuiker
Beetje ananassap
Amandelschaafsel
Werkwijze
Stap1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de ananasstukjes uitlekken en snijd ze in kleine stukjes. Klop de boter met de suiker tot een creme. Voeg de eieren een voor een toe.
Roer dan de bloem (gezeefd met bakpoeder) erdoor en ook de ananasstukjes. Schep het in de vormpjes en bak ze 15-20 minuten tot ze gaar zijn.
Maak ondertussen het glazuur door wat poedersuiker te mengen met wat druppels ananassap (niet te dik en niet te dun moet het zijn).
Laat de cakejes na het bakken afkoelen en schep er een beetje glazuur op.
Bestrooi ze met amandelschaafsel.