Ingrediënten
- Ingrediënten voor ongeveer 12 stuks:
- 225 gr bloem
- 1 zakje bakpoeder
- Snufje zout
- 1 tl suiker
- 2 grote eieren, losgeklopt
- 30 gr gesmolten boter (afgekoeld)
- 300 ml melk
- Boter om in te bakken
Werkwijze
Stap1
Meng de bloem met bakpoeder, zout en suiker. Klop de eieren los met de boter en melk en klop of mix dit met de bloem tot een dik beslag. Ik gebruik dan een maatbeker om het beslag in de pan te doen (is een tip van Nigella).
Verhit een goede koekenpan met anti-aanbaklaag (bijv. van tefal) en laat een klontje boter erin smelten. Schenk met de maatbeker kleine hoopjes in de pan, die uitlopen tot pannenkoekjes. Bak ze een paar minuten op hoog vuur tot er bubbeltjes in verschijnen, draai ze dan om en bak nog 1 minuut aan die kant.