Ingrediënten
- ingredienten voor de vulling:
500 gr gepelde en gemalen amandelen
300gr suiker
een paar korrels arabische gom
2 eetlpls mazhar
halve eetlp gesmolten boter
1 eigeel / eidooier
voor het deeg:
500gr bloem
have theeglas mazhar
1 eetlp poedersuiker
1 ei
snoepdiamantjes voor de sier
Werkwijze
Stap1
maak het deeg aan en meng alle ingredienten voor het deeg goed door elkaar. plastic omheen doen en laat dit 30 min rusten, maak intussen tijd de vulling en meng dit goed door elkaar.maak er kleien balletjes van en dek dit af met een plastic zak.
rol het deeg uit tot een grote plak er snijd er vierkantjes uit van ongeveer 6 bij 6cm.dan doe je een balletje deeg in het midden en breng de hoekjes naar mekaar toe en plak dit dicht met een meelpapje, gemaakt van wat water en wat bloem, en maak er een soort van piramide vorm van, ik heb helaas geen fotos van de bereiding dus ik hoop dat jullie het een beetje begrijpen.
werk ze zo allemaal af en zet er een snoepdiamantje op voor de versiering.
de piramides 1 nacht laten rusten, afgedekt met een dunne plastic zak in een droge ruimte, bv de oven.
verwarm de volgende de oven op 200 gr, koekjes er wel eerst uithalen, dan zet je de oven op 180 gr en bak de piramides ongeveer 10 min in de oven, ze mogen niet bruin worden maar moeten licht van kleur blijven.
ze zijn op het eerste gezicht best moeilijk te maken maar je hebt het snel onder de knie.