Ingrediënten
- - Poedersuiker: 150g
- Ei: 1 geklopt
- Amandelen: 225g gemalen
- Citroen: 2 theelepels geraspte schil
- Vanille: aroma 1 theelepel
- Kaneel: 1 theelepel gemalen
Werkwijze
Stap1
Oven voorverwarmen op 180°C.
In een grote kom poedersuiker en ei tot schuim kloppen.
In een tweede kom gemalen amandelen, geraspte citroenschil, vanille aroma en kaneel mengen; vervolgens dit mengsel beetje bij beetje door het eimengsel roeren.
Het deeg ca. 5 min. in de kom kneden tot het soepel aanvoelt. Met een keukendoek afdekken en 15 min. laten rusten.
Op een met bloem bestoven werkvlak, van het deeg een lange rol van ca. 5 cm dikte vormen. In 24 plakken snijden. Van elke plak een balletje rollen.
Met ingevette handpalm elk balletje plat drukken tot een rondje van ca 4 cm doorsnede.
De koekjes, niet te dicht bij elkaar, op een ingevette bakplaat leggen en met poedersuiker bestrooien.
15 à 20 minuten bakken tot ze goudbruin zijn.