Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Amandelkoekjes

Amandelkoekjes

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Oven voorverwarmen op 180°C.

In een grote kom poedersuiker en ei tot schuim kloppen.

In een tweede kom gemalen amandelen, geraspte citroenschil, vanille aroma en kaneel mengen; vervolgens dit mengsel beetje bij beetje door het eimengsel roeren.

Het deeg ca. 5 min. in de kom kneden tot het soepel aanvoelt. Met een keukendoek afdekken en 15 min. laten rusten.

Op een met bloem bestoven werkvlak, van het deeg een lange rol van ca. 5 cm dikte vormen. In 24 plakken snijden. Van elke plak een balletje rollen.

Met ingevette handpalm elk balletje plat drukken tot een rondje van ca 4 cm doorsnede.

De koekjes, niet te dicht bij elkaar, op een ingevette bakplaat leggen en met poedersuiker bestrooien.

15 à 20 minuten bakken tot ze goudbruin zijn.

Mobiele versie afsluiten