Amandelkoekjes
2015-01-16- Keuken: Marokkaanse
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 5m
Ingrediënten
- - Poedersuiker: 150g
- Ei: 1 geklopt
- Amandelen: 225g gemalen
- Citroen: 2 theelepels geraspte schil
- Vanille: aroma 1 theelepel
- Kaneel: 1 theelepel gemalen
Werkwijze
Stap1
Oven voorverwarmen op 180°C.
In een grote kom poedersuiker en ei tot schuim kloppen.
In een tweede kom gemalen amandelen, geraspte citroenschil, vanille aroma en kaneel mengen; vervolgens dit mengsel beetje bij beetje door het eimengsel roeren.
Het deeg ca. 5 min. in de kom kneden tot het soepel aanvoelt. Met een keukendoek afdekken en 15 min. laten rusten.
Op een met bloem bestoven werkvlak, van het deeg een lange rol van ca. 5 cm dikte vormen. In 24 plakken snijden. Van elke plak een balletje rollen.
Met ingevette handpalm elk balletje plat drukken tot een rondje van ca 4 cm doorsnede.
De koekjes, niet te dicht bij elkaar, op een ingevette bakplaat leggen en met poedersuiker bestrooien.
15 à 20 minuten bakken tot ze goudbruin zijn.
Gemiddelde waardering
(4.6 / 5)
10 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door fati aan 26-10-2005
waarom zo veel werk zuster,je kan het ook gewoon in kleine bolletjes doen ofni?je hoeft die niet uiterollen enz….groetjes ze zien er heerlijk uit,moet die amandelen in water kokenn en bakken of gewoon zo malen?
Geplaatst door Samyrah aan 26-10-2005
Hey fati, je moet ze niet “uitrollen” je moet er een rol van maken daarna schijfjes snijden net als je doet bij een worst….. begrijp je?
die amandelen idd koken en daarna malen zonder te bakken.
Groetjes
Geplaatst door fati aan 27-10-2005
ik moet ze doen zoals koffiebroodjes?oh hartelijk dank schatje
Geplaatst door Samyrah aan 27-10-2005
Ja idd zoals koffiebroodjes. geeft niet hoor.
Geplaatst door fati aan 27-10-2005
ok hartelijk dank
Geplaatst door Fati7a aan 28-10-2005
Ik heb deze eens gemaakt, alleen toen ik bezig was ontdekte ik dat ik toch geen amandelen meer in huis had, alleen heel weinig. Toen heb ik er een hand of 2 geraspte cocos in gedaan, maar daardoor smolten ze in de oven (ik heb ook iets te veel suiker erin gedaan). Maar zo erg was het niet: ik kreeg hele krokante, dunne koekjes die smaakten als Babbelaartjes! Heeerlijk voor bij de koffie. Haha gelijk nieuw recept erbij.
Geplaatst door lalahnia aan 19-01-2006
Ik lees dat je geen bakpoeder hebt gebruikt. Ik heb deze 2 dg geleden gemaakt met bakpoeder maar waren steen hard.
Geplaatst door Nas aan 04-02-2007
salaam koekjes lijken me heerlijk !! maar waarom staat er niets over dat er meel bij moet en hoeveel! of zelfrijzend meel of gewoon meel????
Geplaatst door Samira82 aan 25-04-2007
Ik heb het boekje ook waar dit recept in staat en er gaat inderdaad geen meel in. Alle ingredienten kloppen op 1 klein foutje na..in het boekje staat dat je maar 1/4 theelepel kaneel moet gebruiken. Dus niet 1 theelepel 😉
Geplaatst door yous88 aan 29-09-2008
ik wil deze koekjes vandaag maken mare moet er persi aroma erbij kan het ook zonder aaroma. graag nu een antw
Geplaatst door sadiye aan 30-08-2010
moet hier geen meel in :S
Geplaatst door gerda aan 31-08-2010
dit zijn niet die koekjes van de foto.daar wil ik wel het recept van.
sadye je hebt geen meel nodig.