Amandelgazellehoorntjes met sesam
2011-02-03- Keuken: Marokkaanse
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 45m
Ingrediënten
- Dit heb je nodig:
500 gram fijngemalen amandelen;
250 gram suiker;
50 ml. oranjebloesemwater;
30 gram zachte roomboter;
1/2 dessertlepel kaneelpoeder.
Extra:
1 eiwit;
125 gram sesamzaadjes.
Werkwijze
Stap1
Zo maak je het:
Verwarm de oven op 200 graden.
Vermeng alle ingredi�nten tot een soepele amandelspijs en vorm daar rolletjes van 4-5 cm van.
Besmeer elk rolletje met een kwastje met losgeklopt eiwit en rol ze door de sesamzaadjes.
Vorm elk rolletje tot een gebogen hoorntje.
Leg de hoorntjes op een met bakpapier belegde bakplaat.
Bak de hoorntjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Niet al te moeilijk te maken overheerlijk koekje….
Gemiddelde waardering
(3.5 / 5)
11 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Ja -
Dieet
Ja -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door koken20 aan 04-02-2011
waar is foto 2 ??
Geplaatst door sadiye aan 04-02-2011
hoi amber hoe smaken deze koekjes zijn ze hard of zacht?
Geplaatst door amber20 aan 05-02-2011
Sorry koken20; geen foto2; de hoorntjes moeten worden gevormd zoals ze er op de foto uitzien.
@Sadiye;
Deze koekjes zijn halfzacht…..