Ingrediënten
- Ingrediënten voor 10 stuks:
- 160 gr roomboter
- 90 gr gepelde amandelen of amandelschaafsel
- 40 gr bloem
- 175 gr poedersuiker
- 5 eiwitten
- Geraspte schil van 1 citroen
- 10 frambozen
Werkwijze
Stap1
Smelt de roomboter op laag vuur en laat even op het vuur staan zodat de boter bruin wordt. Giet door een zeef en laat lauw worden. Maal de amandelen of amandelschaafsel fijn tot poeder. Meng met de bloem en poedersuiker. Klop de eiwitten los, maar niet schuimig of stijf.
Meng het bloemmengsel, citroensap en de boter erdoor. Meng goed en schep in een ingevette muffinvorm (of doe er eerst papiertjes in). Druk in de bovenkant een framboos en bak ze in een voorverwarmde oven van 180 graden (hetelucht 160 graden) 10-15 minuten.