Amandelen pellen
2014-08-29- Keuken: Marokkaanse
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 5m
- Kooktijd : 10m
- Klaar in : 30m
Hoe je amandelen kan pellen.
Ingrediënten
- amandelen
- Water
Werkwijze
Stap1
Neem amandelen, zoveel als je nodig hebt.
Doe ze in een pannetje met water erbij tot de amandelen onder staan.
Breng dit aan de kook en zet dan het vuur wat lager.
Laat een paar minuutjes koken en giet de amandelen dan af.
Spoel ze af met koud water en laat even uitwasemen.
Wrijf dan de velletjes eraf, je kan ze er zo "uitfloepen".
Leg ze op een theedoek en droog goed af.
Hierna kan je ze malen of eerst even bakken in wat olie en dan malen.
Foto: internet
Gemiddelde waardering
(3.5 / 5)
3 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend