Ingrediënten
- - 4 eieren
- - 200 gr boter
- - 200 gr suiker
- - 1 vanillesuiker
- - 200 gr zelfrijzende bloem
- - 1 eetlepel amandelaroma
- - geschaafde amandelen
- - 2 eetlepels suiker (om te bestrooien)
Werkwijze
Stap1
Meng de eieren, de suiker, amandelaroma en de vanillesuiker in een kom en klop ze schuimig op ( 5 minuten mixer hoogste stand).
Smelt de boter en voeg ze toe. Zeef de bloem en spatel die onder het deeg.
Vet een bakvorm in, bestuiven met bloem en het deeg erin laten lopen. Bovenkant afwerken met geschaafde amandelen en suiker. 25 min in een voorverwarmde (10min) oven op 180 graden.
De cake niet te donker bakken, moet licht van kleur zijn. Na afkoelen in stukjes snijden. Ik snij ze altijd in ruitvorm vindt ik het mooist maar daar zijn jullie natuurlijk vrij in.
Smakelijk.
Foto: via internet