Amandelcake
2007-02-12- Vaardigheidsniveau: Uitdagend
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- Ingredienten:
150 gr boter op kamertemperatuur
3 eieren
200 gr suiker
175 gr bloem
125 gr fijngehakte (niet te fijn gemalen) amandelen (niet gebakken)
2 druppels amandelaroma
2 tl bakpoeder
Geraspte schil van 1 citroen
Decoratie:
1 el honing
Amandelschaafsel
Werkwijze
Stap1
Mix de boter met de suiker tot een creme. Mix dan de eieren er een voor een door. Voeg de citroenschil en amandelaroma toe. Zeef bloem met bakpoeder en mix dat erdoor. Tenslotte de amandelen erdoor scheppen.
Doe het in een goed ingevette vorm (ik gebruik de kleinste bestillavorm) en bak op 175 graden in ongeveer 40 minuten gaar.
Na het bakken uit de vorm halen, bestrijken met de gesmolten honing en bestrooien met amandelschaafsel.
Gemiddelde waardering
(4.3 / 5)
40 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door najou aan 13-02-2007
ziet er goed uit ik ga het zeker maken inshaallah
Geplaatst door amina12 aan 16-02-2007
lekker hoor weet niej of ik het kan maken of ik er tijd voor heb maar tnx voor het recptt
Geplaatst door wendy aan 08-10-2008
ziet er lekker uit jullie horen het wel als ik het gemaakt heb .jazaki allah gairan.
Geplaatst door nan_adu aan 01-11-2008
Ellouisa, gebruik je de vorm van 25cm of van 32cm?
Geplaatst door dou aan 02-12-2008
ziet er erg lekker uit.
Geplaatst door amin aan 07-12-2008
deze cake is zo heerlijk. is vrij simpel om te maken en heeft een frisse smaak.
Geplaatst door sadiye aan 18-08-2010
ziet er heel lekker uit mashaallah