Heerlijke koekjes vooral in de ramadan.
Ingrediënten
- -250 gram amandelen
-100 gram fijne suiker
- 50 gram boter
-halve koffielepel kaneel
-snufje Arabische gom in poedervorm
-1 eetlepel oranjebloesemwater
-24plakken filo/pastilladeeg
-1 eidooier
-olie om te frituren
-500 gram honing
eventuele decoratie
-50 gram gefrituurde en gehakte amandelen
Werkwijze
Stap1
Giet kokend water over de amandelen, en haal het velletje eraf en droog ze met een schone theedoek.
Hak de amandelen fijn in een mixer samen met de suiker. Voeg 1 eetlepel boter, kaneel, Arabische gom en oranjebloesemwater toe aan dit mengsel.
Meng alles met je handen door elkaar en maak er kleine balletjes van.
Snijd de deegplakjes in lange repen, vet iedere reep met gesmolten boter in en leg een balletje amandelspijs op de reeg deeg. Vouw het deeg in de vorm van een driehoek om de spijs heen door het deeg rechts over links en daarna links overr rechts te vouwen en plak het laatste stuk van de deeggreep vast met eigeel.
Bak de briouates aan beide kanten in heet frituurvet en dompel de briouates daarna in de honing.
Laat ze uitlekken en decoreer de briouates met de fijn gehakte amandelen.