Amandelbolletjes

2006-11-12
  • Porties : 35
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 2 eidooiers
    125 gr boter op kamertemperatuur
    Mespuntje bakpoeder
    75 gr suiker
    1 el gemalen anijszaad
    Ongeveer 250 gr bloem (kan iets meer of minder zijn)
    Kleurstof naar keuze (hoeft niet als je het niet hebt)
    Decoratie:
    100 gr gemalen amandelen
    2 eiwitten

Werkwijze

Stap1

Klop de boter met eidooiers tot een cremige massa. Meng bloem met bakpoeder, suiker en gemalen anijszaad. Voeg dit beetje bij beetje toe aan het botermengsel tot je een samenhangend deeg hebt.

Kneed dan wat druppels kleurstof erdoor als je wilt. Maak bolletjs, rol ze door eiwit en dan door de amandelen. Doe ze in papieren vormpjes en bak ze 15 minuten op 175 graden gaar.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 19
Beoordeel dit recept

19 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (8)

  1. Geplaatst door libeluli aan 14-11-2006

    hoi schat, en dezze maak ik inshallah vanavond, ben benieuwd! knuffelsz libeluli

  2. Geplaatst door zhor aan 28-11-2006

    salam en is het gelukt om die koekjes te maken libeluli?
    groetjes zhor

  3. Geplaatst door libeluli aan 08-12-2006

    salam aleikoum zhor en elouisa, hihii een maand later alhamdulilah het is gelukt, ze zijn heerlijk. maar jullie gaan lachen, want ik had eerst de eieren verkeerd gedaan met de boter, boter was op, toen naar de winkel! daarna, zag ik , weer thuis, hey ik heb anijs zaad maar niet poeder, nou moe!! dus ik met kaneel gedaan, en vervolgens, had ik geen amandelen dus met walnoten gedaan, kortom, walnoten kaneel bolletjes gemaakt, maar wel met kleurstof hihihihihi- dus echt verstrooid gekke libeluli, makkelijk en heeerlijk. beslama

  4. Geplaatst door ellouisa aan 09-12-2006

    hihi maar ik heb ook anijzaad en geen poeder, ik maak die zelf fijn in een vijzel of in een hakmolen. Maaar wel een goeie tip ga ze ook eens zo maken 🙂

  5. Geplaatst door lady_danger aan 12-12-2006

    deze wil ik zeker een keer uitproberen zeg

  6. Geplaatst door sousi aan 04-03-2007

    deze ga ik zeker uitproberen de groeten!

  7. Geplaatst door shakira13 aan 02-04-2007

    ik ga ze morgen maken… beter laat dan nooit

  8. Geplaatst door sadiye aan 23-08-2010

    ik ga dit egt maken lijk me lekker

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.