Algerijnse groentenpasteitjes

2013-09-25
  • Porties : 8
  • Bereidingstijd : 60m
Beoordeel dit recept:

Een vegetarisch pasteitje en erg smakelijk……

Ingrediënten

  • Dit heb je nodig:
    - 5 tomaten;
    - 1 ui;
    - 3 tenen knoflook;
    - 1 groene paprika;
    - 1 rol koelvers bladerdeeg (of anders diepvries);
    - zout en peper naar smaak;
    - olijfolie.

Werkwijze

Stap1

Zo maak je het:

Doop de tomaten een paar tellen in kokend water en laat ze schrikken onder koud water.
Je kunt zo gemakkelijk de velletjes verwijderen.
Verwijder ook het vocht en de pitjes en snijd in kleine stukjes.

Hak de ui en verwijder steeltje, pitjes en zaadlijsten uit de groene paprika en snijd die in kleine stukjes.
Hak de tenen knoflook fijn.
Verhit een scheut olijfolie en fruit daarin de ui en de paprika en de knoflook.
Voeg er dan de stukjes tomaat aan toe en peper en zout naar smaak.
Roer alles goed door elkaar en laat zachtjes stoven totdat alle vocht verdwenen is.

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Snijd met een ronde uitsteekvorm (of een glas) rondjes deeg uit het verse (of het ontdooide diepvries-) bladerdeeg van ongeveer 7 cm. doorsnede.

Schep een lepel van de vulling in het midden van de rondjes deeg.
Bevochtig de randen van het deeg met wat water en plak dicht (zie afbeelding).
Werk de randen van het deeg mooi af met een vork.

Beleg een bakplaat met bakpapier en leg de pasteitjes er op.
Bestrijk evt. met wat losgeklopt eigeel en laat ongeveer 15 minuten bakken totdat de pasteitjes mooi goudbruin zijn.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.