Ingrediënten
- Ajam Ketjap:
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
0.5 tl djinten
1 tl laos
1 tl ketoembar
zout
peper
10 kleine kippenpootjes (ong 1.2kg)
5 el olie
3 dl ketjapsaus
Ketjap saus:
1 ui
2 teentjes knoflook
1.5 el olie
2 tl sambal oelek
8 el ketjap manis
1 tl citroen- of limoensap of azijn
1 el Javaanse of bruine basterdsuiker
2 tl maizena
Werkwijze
Stap1
Ajam Ketjap:
Meng knoflookpoeder met uienpoeder, djinten, laos en ketoembar. Voeg een beetje zout en peper toe.
Wrijf de kippenpootjes in met het mengsel.
Verhit de olie in een wok of grote koekenpan. Bak onder voortdurend roeren en omscheppen de
kippenpootjes op een niet al te hoog vuur in 8 tot 10 min aan alle kanten goudbruin. Schenk daarna
zoveel mogelijk olie uit de wok of pan.
Voeg de Ketjap saus toe en laat alles dan nog 5 tot 8 minuten zachtjes pruttelen.
Ketjap saus:
Snipper de ui heel fijn en pers de knoflookteentjes uit. Verhit de olie en bak daar de ui in todat deze begint
te kleuren. Schep de knoflook en de sambal oelek erdoor en bak dit even mee.
Voeg 2 dl water, de ketjap manis, de citroen- of limoensap of azijn en de suiker toe. Breng alles aan de
kook, voeg de met water gemengde maizena toe en roer tot een gladde saus is verkregen. Garneer met
uienringen en fijngehakte selderij.
Bismillah =)