Ingrediënten
- 250 gr bloem
1 tl bakpoeder
150 gr suiker
125 gr boter
125 ml perzik-sinaasappelnectar (Lidl) of abrikozennectar
100 gr gedroogde abrikozen
2 eieren
60 ml kokend water
Voor het glazuur:
1 kopje poedersuiker
2 el perzik-sinaasappelnectar of abrikozennectar
Werkwijze
Stap1
Hak de gedroogde abrikozen in de keukenmachine en doe ze in een bakje met het kokende water. Laat ze zo wellen en al het water opnemen. Zeef de bloem met het bakpoeder en doe het in de keukenmachine. Voeg suiker en boter toe en mix dit tot kruimeltjes. Klop de eieren met de nectar los en doe dit bij de rest. Mix dit goed glad en romig.
Schep voorzichtig de abrikozenstukjes erdoor.
Vet een lage vierkante (of ronde) bakvorm in en verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe het beslag in de vorm en bak ongeveer 25 minuten tot hij gaar is.
Maak ondertussen het glazuur door de poedersuiker te mengen met de nectar.
Bestrijk de cake na het bakken met het glazuur en laat in de koelkast afkoelen.
Snijd het dan in ruitjes of vierkantjes, wat je maar wil.
Je kan deze ook in een springvorm bakken, maar doe m dan een uur erin.