Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Abrikozencake

Abrikozencake

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Hak de gedroogde abrikozen in de keukenmachine en doe ze in een bakje met het kokende water. Laat ze zo wellen en al het water opnemen. Zeef de bloem met het bakpoeder en doe het in de keukenmachine. Voeg suiker en boter toe en mix dit tot kruimeltjes. Klop de eieren met de nectar los en doe dit bij de rest. Mix dit goed glad en romig.

Schep voorzichtig de abrikozenstukjes erdoor.

Vet een lage vierkante (of ronde) bakvorm in en verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe het beslag in de vorm en bak ongeveer 25 minuten tot hij gaar is.

Maak ondertussen het glazuur door de poedersuiker te mengen met de nectar.

Bestrijk de cake na het bakken met het glazuur en laat in de koelkast afkoelen.

Snijd het dan in ruitjes of vierkantjes, wat je maar wil.

Je kan deze ook in een springvorm bakken, maar doe m dan een uur erin.

Mobiele versie afsluiten