Abrikozen-sesamghoribas
2011-02-28- Keuken: Marokkaanse
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 30m
Ingrediënten
- Dit heb je nodig:
- 380 gram bloem;
- 3 eieren;
- 200 gram zachte roomboter;
- 80 gram suiker;
- mespuntje zout;
- 1 afgestreken dessertlepel bakpoeder;
- een paar druppels vanille essence. Extra;
- abrikozenconfiture,
- sesamzaadjes.
Werkwijze
Stap1
Zo maak je het:
Roer de boter romig samen met de vanille-essence en de suiker. Gebruik daarvoor een houten lepel.
Splits de eieren en roer de eigele door de massa. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven de massa en vermeng alles goed met elkaar. Vorm het deeg tot een bol en laat het 15 minuten rusten onder een schone doek.
Klop de eiwitten los, vorm kleine balletjes van het deeg, doop ze in het eiwit en rol ze vervolgens door het sesamzaad. Leg de bolletjes op een met bakpapier belegde bakplaat en maak met het uiteinde van een houten lepel of met je vinger een kuiltje in elk bolletje.
Zet de bakplaat in een op 180 graden voorverwarmde oven en laat ongeveer 15 minuten bakken totdat de ghoriba's lichtbruin zijn. Roer de confiture los in een schaaltje en schep dan een theelepeltje vol in het kuiltje van elk koekje.
Laat de ghoriba's helemaal afkoelen op een rooster.
Je kunt i.p.v. abrikozenconfiture ook een andere soort gebruiken, b.v. aardbeienconfiture.
I.p.v. de ghoriba’s door sesamzaadjes te rollen kan je ze ook door gehakte amandelen, gehakte pistachenootjes of fijngehakte gedroogde vruchtjes rollen.
Gemiddelde waardering
(4 / 5)
39 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door gerda aan 06-03-2011
amber, worden deze koekjes hard.ze zien er erg lekker uit
Geplaatst door amber20 aan 26-03-2011
Ze worden niet hard maar wel lekker krokant en door de sesamzaadjes knapperig.
Ze zijn erg lekker en helemaal niet moeilijk te maken.