Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Aardbeimolentjes

Aardbeimolentjes

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Voor het deeg: de bloem met de Backin mengen, zeven, doe het mengsel in een beslagkom. De platte kaas, melk, zonnebloemolie, vanillesuiker, poedersuiker en zout toevoegen.

De ingrediënten met een mixer met deeghaken op de hoogste stand in 1 minuut kneden. Aansluitend op een met bloem bestrooid werkblad een rechthoek uitrollen van (48 x 36 cm), vervolgens 12 vierkanten van 12 x 12 uitsnijden.

De deegvierkanten op 2 bakplaten (met bakpapier belegd) leggen.

Voor de vulling, de aardbeienplatte kaas en platte kaas met elkaar vermengen. In het midden van elk vierkant een theelepel van het platte kaasmengsel leggen. De hoeken vijf cm naar het midden insnijden. Vervolgens twee tegenover gelegen deegpunten over de platte kaasvulling leggen. Verwarm de oven voor. Voor het bestrijken en bestrooien, de eidooier met melk vermengen. Het deeg daarmee bestrijken en met hagelsuiker bestrooien.

De bakplaten na elkaar (bij heteluchtoven tegelijk) in de oven schuiven. Het gebak met het bakpapier van de bakplaat op een keukenrooster leggen. Laat het gebak afkoelen.

Voor het garneren en bestrijken, de aardbeien wassen, laat de aardbeien uitlekken, ontsteel de aardbeien en snij de aardbeien in 4 stukjes. De aardbeienmolentjes met de aardbeien garneren. De aardbeienconfituur met water vermengen, door een zeef strijken en in een kleine pan doorroeren en aan de kook brengen. De aardbeien en de gebakspunten ermee bestrijken.

Laat de confituur hard worden.

Oventemperatuur en baktijd: Elektrische oven: 180ºC Heteluchtoven: 160ºC Gasoven: 2 – 3 Baktijd: 20 minuten

Mobiele versie afsluiten