Ingrediënten
- - 500 g aardbeien
el poedersuiker, gezeefd
- 100 ml slagroom
- 250 g mascarpone, losgeklopt
- 1 pak lange vingers
Werkwijze
Stap1
Pureer 300 g aardbeien en snij 200 g aardbeien in plakjes. Breng de puree op smaak met 2½ el poedersuiker. Klop de slagroom stijf met de rest van de poedersuiker. Roer ½ dl aardbeienpuree door de mascarpone en spatel dan de slagroom er luchtig door.
Leg in een kleine rechthoekige schaal (geen metaal) een bodem met lange vingers.
Verdeel de helft van de aardbeien over de lange vingers, schep de helft van de aardbeienroom erop en strijk de bovenkant glad. Schik hierop weer lange vingers, verdeel de rest van de aardbeien erover en strijk de rest van de room er over uit.
Laat het nagerecht minstens 4 uur in de koelkast opstijven. Schenk voor het serveren de rest van de aardbeiensaus erover en garneer eventueel met 'n blaadje citroenmelisse.
De tijd van de aardbeien zit er weer op, een receptje voor volgend jaar inschallah.
Foto: Eet lekker blog