Als je van bakken houdt, dan mag je tijdens het aardbeienseizoen niet nalaten om deze verse aardbeientaartjes te bakken.
Deze kleine aardbeientaartjes met banketbakkersroom zijn super makkelijk om te maken en ze zijn een echte traktatie.
Ingrediënten
- - 250 gr bloem
- - 25 gr koud water
- - 2.5 gr bakpoeder
- - 15 gr verse gist
- - 5 gr fijne suiker
- - 1 klein eitje
- - 2.5 gr zout
- - 125 gr margarine
- Extra:
- - banketbakkersroom (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
- - aardbeien
- - poedersuiker
- - slagroom
Werkwijze
Stap1
Alle ingrediënten voor het deeg mengen en 5 min kneden. Laat het een kwartier rusten en daarna bakvorm bekleden, gaatjes inprikken. Maak banketbakkersroom en laat deze even afkoelen, vul de vormpjes voor de helft. Steek ze in een oven op 225 graden.
Stap2
Bakken tot de randen goudbruin zijn. Laat ze afkoelen. Aardbeitjes in stukken snijden en met 1 lepel poedersuiker vermengen. Leg dit op de taartjes. Vervolgens slagroom opkloppen en taartjes garneren.