Aardbeientaartjes met banketbakkersroom

2013-05-09
Beoordeel dit recept:

Als je van bakken houdt, dan mag je tijdens het aardbeienseizoen niet nalaten om deze verse aardbeientaartjes te bakken.

Deze kleine aardbeientaartjes met banketbakkersroom zijn super makkelijk om te maken en ze zijn een echte traktatie.

Ingrediënten

  • - 250 gr bloem
  • - 25 gr koud water
  • - 2.5 gr bakpoeder
  • - 15 gr verse gist
  • - 5 gr fijne suiker
  • - 1 klein eitje
  • - 2.5 gr zout
  • - 125 gr margarine
  • Extra:
  • - banketbakkersroom (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
  • - aardbeien
  • - poedersuiker
  • - slagroom

Werkwijze

Stap1

Alle ingrediënten voor het deeg mengen en 5 min kneden. Laat het een kwartier rusten en daarna bakvorm bekleden, gaatjes inprikken. Maak banketbakkersroom en laat deze even afkoelen, vul de vormpjes voor de helft. Steek ze in een oven op 225 graden.

Stap2

Bakken tot de randen goudbruin zijn. Laat ze afkoelen. Aardbeitjes in stukken snijden en met 1 lepel poedersuiker vermengen. Leg dit op de taartjes. Vervolgens slagroom opkloppen en taartjes garneren.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(2 / 5)

2 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.