Ingrediënten
- 400 gr aardbeien
50 gr geschaafde amandelen
1 vanillestokje
1 hotelcake(400gr)
2,5 dl melk
2 el amandellikeur
50 gr suiker
2 dl slagroom
1 el maizena
1 zakje slagroomversteviger
Werkwijze
Stap1
Maak de aardbeien schoon. Bewaar enkele hele aardbeien met kroontjes voor de garnering.
Halveer de aardbeien. Verwarm 2dl melk met het opengesneden vanillestokje en laat ze 10min zachtjes trekken.
Meng de maizena met 1/2 dl melk. Roer dit mengsel door de melk en laat de vla binden.
Laat de vla onder af en toe roeren en afkoelen. Rooster de amandelen in een koekepan goudbruin.
Snijd de cake in de lengte 3 plakken van 1, 5cm dik. Besprenkel ze met amandellikeur.
Klop de slagroom met de slagroomversteviger stijf. Schep de vla en 3/4 deel van de amandelen door de slagroom. Zet het mengsel even in de koelkast.
Bestrijk de cakeplakken met de amandelroom. Verdeel de aardbeien over de plakken. Stapel de plakken en garneer de bovenste met de hele aardbeien.
Strooi de rest van de amandelen erover.