Deze taart is minder vet doordat er gebruikt is gemaakt van biscuitdeeg waar geen boter of olie aan te pas komt. Daarnaast is er geen botercrème gebruikt maar slagroom wat minder vet bevat.
Ingrediënten
- Biscuitdeeg:
- 135 gr. suiker
- 70 gram gezeefd meel
- 55 gram maizena
- 10 gram bakpoeder
- 5 eieren
Vulling:
- verse slagroom opgeklopt met aardbeienpudding (die je niet hoeft te koken)
- aardbeienjam die je goed hebt opgewarmd met een paar eetlepels water erbij
Versiering:
- verse aardbeien
- verse slagroom opgeklopt met suiker, vanillesuiker en klopfix
- chocoladeversiering
- nougatin
Werkwijze
Stap1
Breek de eieren in een kom en voeg de suiker toe. Deze op de hoogste snelheid van je mixer kloppen. Klop ze tot een zeer luchtig schuim. Zeker 10 a 15 minuten mixen. Alle andere ingrediënten zevend bij elkaar doen.
Voeg deze bij het eiersuiker schuim. Met een houtenspatel langzaam roeren tot het 1 geheel is.
Beboter de bakvorm en bestrooi hem met meel. Giet het beslag in de vorm van 28 cm doorsnee.
Strijk het deeg naar alle kanten.
Plaats de bakvorm in een voorverwarmde oven van 180 graden . Het moet ongeveer 30 a 35 minuten bakken.
Laat de taart na het bakken goed afkoelen.
Snij hem doormidden. Smeer de onderste helft in met de jam. Smeer erna de slagroompudding op.
Leg de andere helft erop. Smeer de taart helemaal in met de slagroompudding.
Werk de taart verder af .