Aardbeien slagroomtaart – taart der taarten

2014-12-28
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 60m
Beoordeel dit recept:

Aardbeien slagroomtaart: Slagroomtaart (bijnaam: taart der taarten) is een taart of gebakje met een slagroomlaag die versierd wordt met vruchtjes en chocolade. De meeste slagroomtaarten hebben een soort aardbeienjamlaagje in het midden, vaak wordt er nog een banketbakkersroomlaagje tussen gedaan om de taart een betere smaak te geven en om het een wat minder droge textuur te geven. In Nederland en België is het een populaire taart.

Vaak wordt deze taart ook gebruikt als verjaardagstaart bij het vieren van een verjaardag. Dan wordt hij nog eens versierd met kaarsjes, soms een getal of opgemaakt met een bepaald thema.

Ingrediënten

  • Voor de Biscuitcake:
  • - 5 eieren op kamertemperatuur (gescheiden en de eiwit apart opkloppen tot het stijf is)
  • - 150 gram suiker
  • - 125 gram bloem (gezeefd!)
  • - 25 gram maizena
  • - zakje vanillesuiker
  • - snufje zout
  • - zakje bakpoeder.
  • Botercrème:
  • - 250 g poedersuiker
  • - 125g ongezouten roomboter
  • - 3 eetlepels water
  • - 1 eetlepel roomkaas
  • - Kleurstof Nasr wens
  • - aardbeienvulling
  • Aardbeienvulling:
  • - 300 ml slagroom
  • - 250 g aardbeien
  • - 150 g kristalsuiker
  • - 2 zakjes klopfix
  • - 3 zakjes Agar Agar (geleimiddel)
  • - Klein beetje citroensap

Werkwijze

Stap1

Bereiding botercrème:

alles opkloppen en in de koelkast laten opstijven

Stap2

Bereiding Biscuitcake: 

Klop eerst de eieren los en mix deze met alle ingrediënten behalve de maizena en bloem, deze doe je er als laatst een beetje voor beetje bij..

Wanneer alles schuimig goed geklopt is eerst de maizena erbij en beetje bij beetje de bloem.

Wanneer dit goed geklopt is de eiwit in het mengsel scheppend er doorheen spartelen..

Doe dit mengsel in een bakvorm die ingevet is en plaats deze in een op 180 g voorverwarmde oven en zet deze meteen nadat de bakblik er in zit terug op 160 g..

Stap3

Bereiding aardbeienvulling:

Klop de slagroom met de klopfix zakjes en de suiker stijf ..

Pureer de aardbeien (laat er een paar achterwege voor de versiering) en meng dit samen met een beetje citroensap en agar agar (of andere geleimiddel) rustig door de slagroom..

Deze rustig spatelen en meteen in de koelkast (minstens 5 uur) laten opstijven

Stap4

Versiering: 

Snijd de Biscuitcake horizontaal 2 x in 3 gelijke plakken: 

Verdeel de vulling op de onderste plak, druk daarboven rustig de tweede plak en weer de rest van de vulling en wederom de bovenste plak rustig aandrukken ..

Stap5

pak dan de botercrème die opgestijfd is en besmeer de hele taart met deze crème glad...

de rest van de aardbeien door de helft snijden en boven op de taart in een kring aandrukken..

De rest van de versiering is naar wens..

Stap6

Laat je fantasie spreken:

De zijkanten van de taart kan bijv. door nougatkruimels versierd worden en de bovenkant met witte of bruine chocoladeschaafsel bestrooid worden en wat toefjes slagroom

Zo, besa7a ou ra7a!!!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.