Ingrediënten
- Ingredienten aardappeltaartjes:
1 kg kruimige aardappels
150 ml room/slagroom
3 el olie
Zout en peper
Nootmuskaat
300 gr sperzieboontjes
1 rode paprika
1 groene paprika
Teentje knoflook of knoflookpoeder naar smaak
2 tl provençaalse kruiden (verkrijgbaar in kruidenrek van supermarkt)
Muffinvorm
Ingredienten gehaktspiesen:
500 gr gehakt
Half bosje koriander
Half bosje peterselie
1,5 tl paprikapoeder
Halve tl komijn
1 tl peper
1 tl zout
Halve tl knoflookpoeder (of 1 teentje uitgeperst)
Beetje paneermeel
Werkwijze
Stap1
Kook de aardappels met wat zout gaar en stamp ze fijn samen met de slagroom en olie. Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat (maak het een beetje pittig). Breek de sperziebonen door en kook ze met wat water gaar. Bak in een koekenpannetje de paprika in reepjes of blokjes met de knoflook in wat olie to ze zacht zijn. Voeg dan de sperziebonen toe en breng het op smaak met de kruiden. Doe de puree in de muffinvorm en verwarm de oven voor op 200 graden. Doe wat van het bonen-paprikamengsel op ieder taartje en bewaar de rest om erbij te eten. Bak de taartjes ongeveer 20-25 minuten in de oven.
Meng het gehakt met de andere ingredienten en verdeel in bolletjes. Doe deze op de satestokjes en grill ze gaar op de barbeque of grillpan.