Ingrediënten
- 1 pak bladerdeeg
600 gr aardappels, in schil gekookt
400 gr rijpe peren, geschild, in dunne plakken
300 gr oude kaas, in plakken
1 1/4 dl zure room
3 eidooiers
4 eetlepels geraspte oude kaas
Nootmuskaat
Zout
Peper
1 theelepel gedroogde majoraan
Hulpmiddelen: springvorm (doorsnede 20 cm), bakpapier, steunvulling(gedroogde bonen of erwten).
Werkwijze
Stap1
Oven voorverwarmen op 200 graden
Vorm met deeg bekleden, overhangend deeg afsnijden.
Bakpapier en steunvulling op deeg leggen. In het midden van oven ± 15 minuten bakken. Aardappels schillen en in hele dunne plakken snijden.
Op deegbodem (papier en steunvulling eerst verwijderd) scheppen:
Laagje aardappel, zout, peper, laagje peer, laagje cheddar, dit nog 1x herhalen Afdekken met aardappel, dakpansgewijs geschikt
Zure room, eidooiers, oude kaas, zout, peper, nootmuskaat en majoraan mengen en over taart gieten. In oven in nog 30-40 minuten gaar bakken.
Kan ook als hoofdgerecht gegeten worden.