Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Aardappelschijfjes in een koekenpan of wok – Marmita

Aardappelschijfjes in een koekenpan of wok - Marmita

Aardappelschijfjes in een koekenpan of wok – Marmita. Recept van oude Marokkaanse vrouwen…die vroeger niet wisten dat je ook frietjes kan bakken…

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Schil de aardappels, was ze, en snij ze vervolgens in schijfjes.

Doe de schijfjes in een grote kom, voeg er zout bij, en eventueel wat kruiden.

Doe ondertussen olie in de koekenpan, niet teveel en niet te weinig.

Doe de schijfjes erin...normaal vuurtje niet te hard en niet te zacht.

Als je ziet dat de onderkant van de schijfjes al een korsje heeft gekregen draai je ze om..de aardappels plakken aan elkaar.

Als je zie om je draait hebt, zie je dat de schijfjes een mooie korsje hebben.

Vervoglens laat je de andere kant ook gaar worden. nu zet je op een laag vuurtje...naar eigen smaak kan je er kruiden op strooien met name zwarte peper.

Of je kan er ui op raspen....of je kan er charmila op doen .

Je moet wel deksel op de koekenpan doen.....zodat alles goed gaar wordt.

Als je een goeie koekenpan hebt, kan je het als een omelet op een schaal serveren..of je kan gewoon uit de mekla (koekenpan) eten......het wordt wel gegeten met brood..........

Voor de sausliefhebbers: charmila

In een kleine koekenpan bereid je de saus voor, tomaten en paprika.....beetje zout...als alles gaar is doe er een geroerde eitje door heen, dit houd het mengsel bij elkaar.

Vervolgens doe je het over de schijfjes heen.

Het zit er misschien ingewikkeld uit....maar het is een makie......

EET SMAKELIJK

Mobiele versie afsluiten