Aardappelmsemen

2005-10-06
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 3 ( Marokkaanse) soepkommen koude aardappelpuree aardappels koken met zout en fijn stampen en laten afkoelen tot heel koud.
    - 1 soepkom bloem
    - 1 theelepel verse gist
    - water om te kneden
    - een beetje zout

Werkwijze

Stap1

kneed dit tot een deeg, laat het 15 minuten rusten en rol het uit tot een rechte lap. Snij met een mes voorzichig in stukken van 10x10 cm.

Smelt een beetje boter in een pizza pan, voeg hier een paar druppels olie toe en leg de msemen hier op, bak ze aan beide kanten goudbruin

Foto plaatsen lukt mij helaas niet omdat ik het op een word doc. heb staan groetjes Riannah

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 9
Beoordeel dit recept

9 keer beoordeeld

Recept categorie:
Ingrediënten: , , , , ,
Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (11)

  1. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 06-10-2005

    Salaam Riannah,

    Je kan de foto opslaan op je eigen pc en dan klik je hier boven op bladeren en dan verschijnt je foto hier

  2. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 06-10-2005

    Moet je het deeg erg dun uitrollen?
    Bolt deze lemsemmen ook op?

    Klinkt wel heeel lekker!

  3. Geplaatst door soulfa aan 08-10-2005

    Dit vind ik heel apart, ga ik zeker een keer uitproberen.

  4. Geplaatst door sihamkleuter aan 08-10-2005

    kan je ook kant en klare aardappelpuree gebruiken van maggi?

  5. Geplaatst door etertje aan 08-10-2005

    Ik heb weleens msemen met aardappel gemaakt (in het deeg dus) maar daarna gevuld met gehakt/paprika.. Dus gevulde msemen. Was echt overheerlijk.

  6. Geplaatst door riannah aan 10-10-2005

    deze bollen niet op, je hoeft ze ook niet te vouwen als msemen, gewoon zo in 4kantjes snijden en bakken in een pizza oven, lekker en makkelijk !!

  7. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 10-10-2005

    Hoeveel aardappels moet erin het recept?

  8. Geplaatst door riannah aan 12-10-2005

    Lig aan de grootte van de aardappels, je moet in iedergeval 3 soepkommen vol krijgen , ik gebruik 4 grote aardappels

    ik heb het nooit met magi geprobeerd. je kunt het altijd proberen

  9. Geplaatst door lilaas aan 06-11-2005

    moet je het deeg als gewoon msemen kneden goed kneden
    ik wil hem morgen proberen

  10. Geplaatst door ikki87 aan 23-08-2006

    je kan het ook als msemen vouwen

  11. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 24-08-2006

    riaanah zegt dat je het niet moet vouwen….

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.