Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Aardappeldonuts

Aardappeldonuts

Aardappeldonuts, Heerlijke donuts. Ik heb dit recept een keer van een meid gekregen, volgens mij was het kookgek. Dames, ze zijn lekkerder dan de gewone donuts, die vind ik zelf niet echt lekker, maar deze….

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Aardappels in blokjes en gaar koken, daarna pureren en een beetje melk toevoegen.

Eieren, zout, suiker, olie, aardappelpuree en de opgewarmde lauw/warme melk, samen mengen. Gist en bakpoeder erbij.

Meel zeven en goed doorheen roeren, mooi glad soepel deeg van vormen, niet kneden.

Deeg even voor 5 minuten laten rusten, daarna in twee delen verdelen, uitrollen met een deegroller, niet te dun/dik.

Met een soepkom/glas rondjes uit steken. In het midden een rondje uitsteken met een flesdopje.

De donuts op een met een doek beklede dienblad weg leggen, goed afdekken met plasticzakken.

1.5 uur tot 2 uur laten rijzen.

Olie verwarmen in een grote diepe pan.

De donuts op niet al te hoog vuur, goudbruin bakken en regelmatig omdraaien.

Ze zijn heerlijk, maar niet echt makkelijk om te maken.

Mobiele versie afsluiten