Ingrediënten
- 2 wortels
3 aardappels
1 ui
de helft van een bosje peterselie, die platte
zout en peper en een halve eetlepel harissa
1 eetlepel tomatenpuree
3 eetlepels olie of olijfolie
2 gekookte eieren en tonijn of sardines uit blik
Werkwijze
Stap1
Je schlit de aardappels en snijd ze in vieren, en de wortels schrappen en in rondjes snijden en in water met zout eerst koken met de aardappels. Dan de peterselie snijden en de ui in kleine stukken.dan roer je de tomaten puree met de harissa en de pterselie en ui en zout en peper, en 2 of drie lepels kook vocht van aardappels en wortels erbijdoen en de olie.goed roeren en bewaren. Als de aardappels gaar zijn en de wortels, dan laat je ze eerst af koelen.
Als ze af gekoelt zijn dan de aardapples in niet te kleine stukken snijden. Alles in een kom doen en en de tomaten saus erop doen, goed roeren en klaar is kees, en boven op versieren met eieren in vieren en de tonijn of sardientjes.
Eet smakkelijk.
Bil hane we shafe
als je het het te heet vindt kun je ook minder harissa pakken.