Ingrediënten
- aardappels
- 200 gr. gehakt
- 100 gr. geraspte kaas
- Loempiavellen
- Zwarte peper
- Peterselie (kasbour)
Werkwijze
Stap1
Aardappels koken en puree van maken met klontje boter beetje zout en scheutje melk.
Gehakt kruiden naar smaak en rullen met klein beetje olijfolie.
Puree en geruld gehakt met elkaar mengen, meng ook de geraspte kaas er bij.
Zwarte peper en peterselie erbij en goed samen mengen.
Leg een loempia vel recht voor je en doe een eetlepel gehaktmengsel 3 cm van de rand. Vouw de rechter kant van het deeg over de mengsel heen.. Doe hetzelfde met de linker kant. Druk het een beetje plat, smeer het uiteinde beetje in met een papje (water met mail) en vouw het pakketje af.
Bak ze met een dun laagje olie in de koekenpan aan beide kanten bruin.
Blijf er tijdens het bakken wel bij want het deeg is dun en kan snel aanbranden.
2e variant is blikje tonijn door de aardappelpuree, 1 uitje bakken ook erdoor roeren, beetje geraspte kaas en zout en peper naar smaak en natuurlijk niet te vergeten beetje peterselie.
Zelf verzonnen…maar zeer lekker!