Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Zeven soorten koekjes

Zeven soorten koekjes

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Briwat

Plaats de amandelen in een mixer en hak ze fijn.
Meng de gehakte amandelen samen met de suiker, kaneel, gesmolten boter,   en mazhar (oranjebloesemwater)
Meng het geheel goed door elkaar. Als het mengsel te droog is, voeg er dan extra boter aan toe.
Maak van het mengsel kleine bolletjes ter grootte van een walnoot.
Snijd het filodeeg in lange repen.

Plaats een bolletje van het mengsel op het gesneden filodeeg en vouw het tot een driehoekje. Het uiteinde van het deeg besmeer je met het eigeel.
 
Bak de briwat mooi goudbruin in een pan met zonnebloemolie.
 
Dompel de briwat in een pan met verwarmde honing en laat deze even zitten (2 minuten).
 
Plaats de briwat in een vergiet en laat deze even uitlekken.

-----------------------------------------------
Lavasqirie koekjes
:

je mixt alle ingrediënten bij elkaar behalve je meel en bakpoeder
je mixt het tot dat het luchtig is en dan doe je bakpoeder bij en meel beetje bij beetje tot dan je er een vorm van kan maken dan is je deeg goed maak je vormpje van ik maak een banaan vorm bak ze in de oven en als je afgekoeld zijn rol ik ze in poedersuiker.

--------------------------------------------

Mloeza

Alles goed door elkaar kneden en kleine bolletjes maken ten grote van een walnoot en met een mes voorzichtig een vierkant erin drukken en met je vinger in het midden drukken en dan in poedersuiker deppen en in de oven bakken.

--------------------------------------------

Mobiele versie afsluiten