Twee kleuren cake

2005-12-07
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 3 eieren,
    200gr boter,
    200gr suiker,
    220 gr bloem,
    3 eetlp gemalen kokos,
    1 zakje vanillesuiker,
    1 zakje bakpoeder,
    kleurstof

Werkwijze

Stap1

verwarm de oven op 175gr.

klop de boter met de suiker en vanillesuiker goed door elkaar.

voeg dan een voor een de eieren toe en mix dit goed tot een mooi beslag.

doe dan de gemalen cocos erbij.

zeef de bloem met de bakpoeder en voeg dit toe en klop dit verd goed door elkaar.

doe de helft van het beslag in een kom en voeg er een paar druppels kleurstof toe, niet te veel anders wordt het te donker.

doe dat ook met de andere helft, je kan ook een andere kleur gebruiken als je wilt.

doe het beslag in een ingevette bakblik enlaat het ongeveer 40 min in de oven goudbruin bakken.

laten afkoelen, poedersuiker erover heen en smullen maar.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 24
Beoordeel dit recept

24 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (24)

  1. Geplaatst door receptenvrouw aan 07-12-2005

    wanneeer komt het recept??????

  2. Geplaatst door ellouisa aan 07-12-2005

    Ziet er heerlijk uit!! leuk zo met dat roze!

  3. Geplaatst door zaid aan 10-12-2005

    waneer komt de recept

  4. Geplaatst door pareltje aan 11-12-2005

    hier is het recept,ik hoop dat het zal smaken dames.

  5. Geplaatst door ellouisa aan 11-12-2005

    bedankit voor je recept islaamparel!

  6. Geplaatst door pareltje aan 11-12-2005

    graag gedaan

  7. Geplaatst door islamia aan 12-12-2005

    ziet er erg lekker uit maar waar koop je kleurstof?

  8. Geplaatst door pareltje aan 12-12-2005

    ik haal het bij de konmar,maar je kan het ook bij de toko halen.

  9. Geplaatst door receptenvrouw aan 12-12-2005

    thnx voor het recept en het is zo makkelijk ik ga het echt een keer maken mss als het offerfeest is.

  10. Geplaatst door zaid aan 17-12-2005

    moet ik het met elkaar mengen die helften

  11. Geplaatst door pareltje aan 17-12-2005

    ja,je moet het gekleurde beslag mengen.

  12. Geplaatst door Goegie* aan 09-01-2006

    moet er geen melk bij? Ik ben de cake nu aan t maken maar het beslag is enorm dik en ik lees nu pas dat mel er niet bij staat, ik ga het risico nemen en doe toch melk bij het beslag want ik weet dat ik zo laat geen antwoord kan krijgen.. 🙁

  13. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 10-01-2006

    Nee, er hoeft geen melk bij.
    je meot de boter met een mixer, mixen het liefst met een elektrische.
    dan word het luchtiger.

  14. Geplaatst door Goegie* aan 10-01-2006

    De cake is goed mislukt, hij was heel nat! Mar weet je wat ik niet snap..de deeg was enorm stevig, is dat normaal voor een cake? Ik heb een elek.mixer gemixt! Echt jammer.. Toch bedankt Madam cuisine!

  15. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 11-01-2006

    Ik maak ook vaak cake’s met alleen suiker, eieren en boter.
    Je moet de suiker altijd geod met de boter opkloppen totdat het creme wordt.
    Dan een ei, goed kloppen, dna het volgende en pas het volgende ei toevoegen todat het eerste goed opgenomen is.
    Meel moet je altijd het liefst 3x zeven, dan wordt je deeg luchtiger.
    Je kan beter iets minder meel dan meer meel gebruiken.

    dat waren een paar tips voor een volgende keer.

    p.s.: een dik beslag kan soms toch een goede luchtige cake worden.

  16. Geplaatst door Goegie* aan 13-01-2006

    Ik ga het gauw nog eens proberen, dankjewel meid! Liefs

  17. Geplaatst door ellouisa aan 13-01-2006

    Ik doe het ook zoals madame cuisine. En mislukt eigenlijk nooit, bij worden dikke beslagen zelfs luchtiger dan van die dunne lopende beslagen.

  18. Geplaatst door pareltje aan 18-01-2006

    ik lees dit nu pas mar ik zie dat mmu je al geholpen heeft.
    het deeg hoort idd stevig te zijn maar zoals mmu al zei,je moet het met een electrische mixer kloppen..idd de boter eerst goed met de suiker kloppen en de eieren een voor een toevoegen tot het andere ei goed is opgenomen.

  19. Geplaatst door pareltje aan 18-01-2006

    ellouisa en mmu bedankt voor het helpen van goegie.ik hoop datde cake nu beter lukt

  20. Geplaatst door Esmaatje aan 01-03-2006

    in plaats van die rode en groene kleurstof te gebruiken, kun je het ook doen met cacao 🙂
    helft normaal beslag en helft cacao beslag..zo heerlijk!

  21. Geplaatst door ellouisa aan 27-04-2006

    Hij staat nu in de oven, ben benieuwd 😀

  22. Geplaatst door ellouisa aan 27-04-2006

    Hij is herlijk, bedankt voor het recept meid!! xxx

  23. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 28-04-2006

    Deze ga ik maken maar dan met Cacao.
    Ik heb zelf ook zo’n recept, even opzoeken waar ik het gelaten heb, maar het lijkt hetzelfde.

  24. Geplaatst door pareltje aan 01-06-2006

    ellouisa graag gedaan meid,k ben blij dat het gesmaakt xxx

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.