Twee kleuren cake
2005-12-07- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- 3 eieren,
200gr boter,
200gr suiker,
220 gr bloem,
3 eetlp gemalen kokos,
1 zakje vanillesuiker,
1 zakje bakpoeder,
kleurstof
Werkwijze
Stap1
verwarm de oven op 175gr.
klop de boter met de suiker en vanillesuiker goed door elkaar.
voeg dan een voor een de eieren toe en mix dit goed tot een mooi beslag.
doe dan de gemalen cocos erbij.
zeef de bloem met de bakpoeder en voeg dit toe en klop dit verd goed door elkaar.
doe de helft van het beslag in een kom en voeg er een paar druppels kleurstof toe, niet te veel anders wordt het te donker.
doe dat ook met de andere helft, je kan ook een andere kleur gebruiken als je wilt.
doe het beslag in een ingevette bakblik enlaat het ongeveer 40 min in de oven goudbruin bakken.
laten afkoelen, poedersuiker erover heen en smullen maar.
Gemiddelde waardering
(3.7 / 5)
24 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door receptenvrouw aan 07-12-2005
wanneeer komt het recept??????
Geplaatst door ellouisa aan 07-12-2005
Ziet er heerlijk uit!! leuk zo met dat roze!
Geplaatst door zaid aan 10-12-2005
waneer komt de recept
Geplaatst door pareltje aan 11-12-2005
hier is het recept,ik hoop dat het zal smaken dames.
Geplaatst door ellouisa aan 11-12-2005
bedankit voor je recept islaamparel!
Geplaatst door pareltje aan 11-12-2005
graag gedaan
Geplaatst door islamia aan 12-12-2005
ziet er erg lekker uit maar waar koop je kleurstof?
Geplaatst door pareltje aan 12-12-2005
ik haal het bij de konmar,maar je kan het ook bij de toko halen.
Geplaatst door receptenvrouw aan 12-12-2005
thnx voor het recept en het is zo makkelijk ik ga het echt een keer maken mss als het offerfeest is.
Geplaatst door zaid aan 17-12-2005
moet ik het met elkaar mengen die helften
Geplaatst door pareltje aan 17-12-2005
ja,je moet het gekleurde beslag mengen.
Geplaatst door Goegie* aan 09-01-2006
moet er geen melk bij? Ik ben de cake nu aan t maken maar het beslag is enorm dik en ik lees nu pas dat mel er niet bij staat, ik ga het risico nemen en doe toch melk bij het beslag want ik weet dat ik zo laat geen antwoord kan krijgen.. 🙁
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 10-01-2006
Nee, er hoeft geen melk bij.
je meot de boter met een mixer, mixen het liefst met een elektrische.
dan word het luchtiger.
Geplaatst door Goegie* aan 10-01-2006
De cake is goed mislukt, hij was heel nat! Mar weet je wat ik niet snap..de deeg was enorm stevig, is dat normaal voor een cake? Ik heb een elek.mixer gemixt! Echt jammer.. Toch bedankt Madam cuisine!
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 11-01-2006
Ik maak ook vaak cake’s met alleen suiker, eieren en boter.
Je moet de suiker altijd geod met de boter opkloppen totdat het creme wordt.
Dan een ei, goed kloppen, dna het volgende en pas het volgende ei toevoegen todat het eerste goed opgenomen is.
Meel moet je altijd het liefst 3x zeven, dan wordt je deeg luchtiger.
Je kan beter iets minder meel dan meer meel gebruiken.
dat waren een paar tips voor een volgende keer.
p.s.: een dik beslag kan soms toch een goede luchtige cake worden.
Geplaatst door Goegie* aan 13-01-2006
Ik ga het gauw nog eens proberen, dankjewel meid! Liefs
Geplaatst door ellouisa aan 13-01-2006
Ik doe het ook zoals madame cuisine. En mislukt eigenlijk nooit, bij worden dikke beslagen zelfs luchtiger dan van die dunne lopende beslagen.
Geplaatst door pareltje aan 18-01-2006
ik lees dit nu pas mar ik zie dat mmu je al geholpen heeft.
het deeg hoort idd stevig te zijn maar zoals mmu al zei,je moet het met een electrische mixer kloppen..idd de boter eerst goed met de suiker kloppen en de eieren een voor een toevoegen tot het andere ei goed is opgenomen.
Geplaatst door pareltje aan 18-01-2006
ellouisa en mmu bedankt voor het helpen van goegie.ik hoop datde cake nu beter lukt
Geplaatst door Esmaatje aan 01-03-2006
in plaats van die rode en groene kleurstof te gebruiken, kun je het ook doen met cacao 🙂
helft normaal beslag en helft cacao beslag..zo heerlijk!
Geplaatst door ellouisa aan 27-04-2006
Hij staat nu in de oven, ben benieuwd 😀
Geplaatst door ellouisa aan 27-04-2006
Hij is herlijk, bedankt voor het recept meid!! xxx
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 28-04-2006
Deze ga ik maken maar dan met Cacao.
Ik heb zelf ook zo’n recept, even opzoeken waar ik het gelaten heb, maar het lijkt hetzelfde.
Geplaatst door pareltje aan 01-06-2006
ellouisa graag gedaan meid,k ben blij dat het gesmaakt xxx