Recepten van deze keuken: Turkse
De Turkse keuken (Turks: Türk mutfağı) is een internationaal gewaardeerde keuken met een lange traditie. De variatie van het eten in Anatolië komt voort uit de talloze invasies van vreemde volkeren, die een spoor van kookstijlen hebben achtergelaten in het gebied. Een andere reden voor de diversiteit van de Turkse keuken is dat, op hun weg uit Centraal-Azië, de Oghuz-Turken in hun rijken zoals het Ottomaanse en Seltsjoekse Rijk, de bevolking van Iran, Irak, Egypte en de Balkan integreerde en hun kookkunst overnam. De Ottomaanse sultans hadden in het Topkapıpaleis in Istanbul een gigantische keuken waardoor, onafhankelijk van de welstand van de bevolking, de luxueuze Turkse kookkunst, zoals wij die nu kennen, behouden bleef en uitgebreid werd. Op het platteland bleven daarnaast regionale en etnische keukens in stand. De traditionele Centraal-Aziatische Turkse keuken heeft ook veel blijvende invloed gehad op de keukens van Europa en het Midden-Oosten. Zo is yoghurt, het belangrijkste onderdeel van Griekse Tzatziki en Turkse Cacik, een typische Turkse nomadendrank. De gerechten zijn meestal gebaseerd op vers fruit en groente, gegrild vlees of vis en vele soorten salades. De diverse schotels worden vaak begeleid door yoghurt en sauzen.
Zoute sesamringen – Simit
Deze koekjes zijn knapperig en lekker vers..Mijn man is echt gek op deze koekjes :D
Lees meerTurkse borek
Dit is de Turkse variant van een gerecht wat rond de Middellandse Zee overal wordt ...
Lees meerMecimek Corbasi (rode linzen soep)
Heerlijke rode linzen soep. 1 van de populairste soep uit Turkije
Lees meerImam bayildi
bekendste aubergine recept in Turkije, de naam betekent letterlijk de Imam valt flauw waarschijnlijk omdat ...
Lees meer