Recepten van deze keuken: Turkse
De Turkse keuken (Turks: Türk mutfağı) is een internationaal gewaardeerde keuken met een lange traditie. De variatie van het eten in Anatolië komt voort uit de talloze invasies van vreemde volkeren, die een spoor van kookstijlen hebben achtergelaten in het gebied. Een andere reden voor de diversiteit van de Turkse keuken is dat, op hun weg uit Centraal-Azië, de Oghuz-Turken in hun rijken zoals het Ottomaanse en Seltsjoekse Rijk, de bevolking van Iran, Irak, Egypte en de Balkan integreerde en hun kookkunst overnam. De Ottomaanse sultans hadden in het Topkapıpaleis in Istanbul een gigantische keuken waardoor, onafhankelijk van de welstand van de bevolking, de luxueuze Turkse kookkunst, zoals wij die nu kennen, behouden bleef en uitgebreid werd. Op het platteland bleven daarnaast regionale en etnische keukens in stand. De traditionele Centraal-Aziatische Turkse keuken heeft ook veel blijvende invloed gehad op de keukens van Europa en het Midden-Oosten. Zo is yoghurt, het belangrijkste onderdeel van Griekse Tzatziki en Turkse Cacik, een typische Turkse nomadendrank. De gerechten zijn meestal gebaseerd op vers fruit en groente, gegrild vlees of vis en vele soorten salades. De diverse schotels worden vaak begeleid door yoghurt en sauzen.
Baklava rolletjes
Baklava is een lekkernij van Turkse oorsprong die meestal als dessert wordt gegeten. Baklava wordt ...
Lees meerTurkse – Griekse koffie
Deze methode wordt in het Midden-Oosten, Noord-Afrika, een deel van Oost-Europa en Rusland gebruikt. Het ...
Lees meerLahmacun recept – Turkse pizza met gehakt
Lahmacun of Turkse Pizza is een traditioneel oosters gerecht. Het heeft een typisch pikante smaak. ...
Lees meerSekerpare is een heerlijke Turkse zoetigheid
Şekerpare / Sekerpare is een heerlijke Turkse zoetigheid, wordt veel met ramadan gegeten na het ...
Lees meerSperziebonen-gehaktschotel
Een heerlijke, simpele, gezonde schotel met zowel groente als vlees. Te serveren met rijst of ...
Lees meer