Recepten van deze keuken: Turkse
De Turkse keuken (Turks: Türk mutfağı) is een internationaal gewaardeerde keuken met een lange traditie. De variatie van het eten in Anatolië komt voort uit de talloze invasies van vreemde volkeren, die een spoor van kookstijlen hebben achtergelaten in het gebied. Een andere reden voor de diversiteit van de Turkse keuken is dat, op hun weg uit Centraal-Azië, de Oghuz-Turken in hun rijken zoals het Ottomaanse en Seltsjoekse Rijk, de bevolking van Iran, Irak, Egypte en de Balkan integreerde en hun kookkunst overnam. De Ottomaanse sultans hadden in het Topkapıpaleis in Istanbul een gigantische keuken waardoor, onafhankelijk van de welstand van de bevolking, de luxueuze Turkse kookkunst, zoals wij die nu kennen, behouden bleef en uitgebreid werd. Op het platteland bleven daarnaast regionale en etnische keukens in stand. De traditionele Centraal-Aziatische Turkse keuken heeft ook veel blijvende invloed gehad op de keukens van Europa en het Midden-Oosten. Zo is yoghurt, het belangrijkste onderdeel van Griekse Tzatziki en Turkse Cacik, een typische Turkse nomadendrank. De gerechten zijn meestal gebaseerd op vers fruit en groente, gegrild vlees of vis en vele soorten salades. De diverse schotels worden vaak begeleid door yoghurt en sauzen.
Gezonde bulgur salade met tonijn – eigen recept
Ik was van plan om tabbula (een midden-oosten gerecht) te maken. Omdat in de tabbula ...
Lees meerPitabrood recept
Een pitabrood is een plat broodje met een zachte korst. Het wordt overlangs ingesneden, zodat ...
Lees meerZelfgemaakte pitabroodjes zo lekker zelfs zonder vulling te eten – video
Ik gebruik al jaren zo min mogelijk pakjes, zakjes en mixjes in de keuken. Nu ...
Lees meerSpinazietaart met kip en Turkse kaas
De spinazietaart, ik heb er wel wat wijzigingen in aangebracht, heb namelijk wat kip toegevoegd ...
Lees meerBaklava met amandelen en walnoten
Baklava is een lekkernij die meestal als dessert wordt gegeten. Baklava wordt vooral verkocht in ...
Lees meerTurkse cake – IRMIK Tatlis
Ik hou van deze taart, want het is zacht, licht en geurig. Ik heb het ...
Lees meer