Recepten van deze keuken: Turkse
De Turkse keuken (Turks: Türk mutfağı) is een internationaal gewaardeerde keuken met een lange traditie. De variatie van het eten in Anatolië komt voort uit de talloze invasies van vreemde volkeren, die een spoor van kookstijlen hebben achtergelaten in het gebied. Een andere reden voor de diversiteit van de Turkse keuken is dat, op hun weg uit Centraal-Azië, de Oghuz-Turken in hun rijken zoals het Ottomaanse en Seltsjoekse Rijk, de bevolking van Iran, Irak, Egypte en de Balkan integreerde en hun kookkunst overnam. De Ottomaanse sultans hadden in het Topkapıpaleis in Istanbul een gigantische keuken waardoor, onafhankelijk van de welstand van de bevolking, de luxueuze Turkse kookkunst, zoals wij die nu kennen, behouden bleef en uitgebreid werd. Op het platteland bleven daarnaast regionale en etnische keukens in stand. De traditionele Centraal-Aziatische Turkse keuken heeft ook veel blijvende invloed gehad op de keukens van Europa en het Midden-Oosten. Zo is yoghurt, het belangrijkste onderdeel van Griekse Tzatziki en Turkse Cacik, een typische Turkse nomadendrank. De gerechten zijn meestal gebaseerd op vers fruit en groente, gegrild vlees of vis en vele soorten salades. De diverse schotels worden vaak begeleid door yoghurt en sauzen.
Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella
Makkelijk te maken gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella.
Lees meerPittige spinazie broodjes met feta en mozzarella
Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan bij harira! Wie ze ...
Lees meerKumpir van zoete aardappel
Een paar keer per week houd ik Vega dagen aan. Heerlijk en ik kan mijn ...
Lees meerGevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui
Vandaag heerlijke gevulde aubergine met gehakt, en rijst met prei en ui. Tijd voor een ...
Lees meerTurkse pide met gehakt en Turkse kaas
Deze heerlijk Turkse pide is gevuld met gehakt, paprika, Turkse kaas en mozzarella. Turkse pide ...
Lees meerThuis gemaakte zachte bagels met sesam
Een bagel is een broodje met een gat erin. Qua vorm lijkt hij veel op ...
Lees meerSuper zachte Turkse broodjes met verschillende vullingen
Het recept van super zachte Turkse broodjes met verschillende vullingen. Je kan Turkse kaas, gehakt, kipfilet ...
Lees meerBiologisch Turkse linzensoep recept voor 4 personen
Hierbij het recept van een "biologisch" Turkse linzensoep recept voor 4 personen. Ik heb het ...
Lees meerGözleme een hartig traditioneel Turks gerecht
De naam is afgeleid van het Turkse woord göz (betekent "ruimte"), in verwijzing naar de ...
Lees meerVegetarische spinazie en fetakaas hapjes heerlijk en makkelijk
Recept van heerlijke en makkelijke vegetarische spinazie en fetakaas hapjes, hieronder ook de bereidingsfoto's lieve ...
Lees meer