Recepten van deze keuken: Nederlandse

De Nederlandse keuken is met name geïnspireerd door het landbouw- en veeteeltverleden van Nederland. Alhoewel de keuken per streek kan verschillen met specifieke producten, is er een aantal typisch Nederlandse gerechten en ingrediënten. Nederlandse gerechten zijn vaak stevig en voedzaam, afgestemd op de overwegend fysieke werkzaamheden die de Nederlander in het verleden deed. De Nederlandse keuken staat open voor invloeden van buitenaf. Aan het koloniale verleden zijn veel gerechten met een Indische of Surinaamse oorsprong ontleend en ook uit de Franse, Italiaanse, Griekse, Duitse en Spaanse keuken zijn gerechten en/of ingrediënten overgenomen.

Drie in de pan - met rozijntjes

Drie in de pan – met rozijntjes

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(4.9 / 5)

Lekkere minipannekoekjes met rozijntjes en bruine basterdsuiker. Lekker voor bij het ontbijt of voor kinderen!

Lees meer
Mille feuille met banketbakkersroom

Mille feuille met banketbakkersroom

Waardering:(3.6 / 5)

Naar verluidt is de tompoes voor het eerst gemaakt door een Amsterdamse banketbakker. Hij zou ...

Lees meer
Bitterballen

Bitterballen

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(4.4 / 5)

Bitterballetjes, Breng in een pan het vlees met het kruidenbuiltje en de bouillon langzaam aan ...

Lees meer
Aardbeienkoepel

Aardbeienkoepel

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(4.2 / 5)

Aardbeienkoepel, Sla de slagroom met de Dr. Oetker Vanillesuiker, de Dr. Oetker klopfix en de ...

Lees meer
Tomatensoep met kikkererwten

Tomatensoep met kikkererwten en stokbrood

Recept categorie: , Keuken: ,
Waardering:(3 / 5)

Tomatensoep is een soep op basis van tomaten en eventueel andere groenten, gehaktballetjes of rundvlees, ...

Lees meer