Recepten van deze keuken: Nederlandse
De Nederlandse keuken is met name geïnspireerd door het landbouw- en veeteeltverleden van Nederland. Alhoewel de keuken per streek kan verschillen met specifieke producten, is er een aantal typisch Nederlandse gerechten en ingrediënten. Nederlandse gerechten zijn vaak stevig en voedzaam, afgestemd op de overwegend fysieke werkzaamheden die de Nederlander in het verleden deed. De Nederlandse keuken staat open voor invloeden van buitenaf. Aan het koloniale verleden zijn veel gerechten met een Indische of Surinaamse oorsprong ontleend en ook uit de Franse, Italiaanse, Griekse, Duitse en Spaanse keuken zijn gerechten en/of ingrediënten overgenomen.
Drie in de pan – met rozijntjes
Lekkere minipannekoekjes met rozijntjes en bruine basterdsuiker. Lekker voor bij het ontbijt of voor kinderen!
Lees meerMille feuille met banketbakkersroom
Naar verluidt is de tompoes voor het eerst gemaakt door een Amsterdamse banketbakker. Hij zou ...
Lees meerBitterballen
Bitterballetjes, Breng in een pan het vlees met het kruidenbuiltje en de bouillon langzaam aan ...
Lees meerAardbeienkoepel
Aardbeienkoepel, Sla de slagroom met de Dr. Oetker Vanillesuiker, de Dr. Oetker klopfix en de ...
Lees meerTomatensoep met kikkererwten en stokbrood
Tomatensoep is een soep op basis van tomaten en eventueel andere groenten, gehaktballetjes of rundvlees, ...
Lees meer