Recepten van deze keuken: Marokkaanse

De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.

Bladerdeeg met pudding ideaal als je bezoek krijgt

Bladerdeeg met pudding ideaal als je bezoek krijgt – Bereidingsfoto’s

Waardering:(3.4 / 5)

Bijna iedereen heeft bladerdeeg in huis en ik heb ook altijd kloppudding in huis. Dit ...

Lees meer
Zachte Aardappelbroodjes die in je mond smelten

Zachte Aardappelbroodjes die in je mond smelten

Recept categorie: , , , Keuken:
Waardering:(5 / 5)

Recept voor zachte aardappelbroodjes met aardappelpuree. Ze smelten heerlijk in je mond. Succes! Views: 7.509 ...

Lees meer
Marokkaanse Gerolde en gevulde msemmen recept

Marokkaanse gerolde en gevulde msemmen – rghayef recept

Waardering:(5 / 5)

Dit is een andere variatie van een gevulde msemmen. Het lijkt ingewikkeld maar het valt ...

Lees meer
Geroosterde paprika

Geroosterde paprika

Waardering:(4.3 / 5)

Geroosterde paprika is zo makkelijk en zo heerlijk! Velen kopen deze uit pot, maar daarmee ...

Lees meer
Traditionele Marokkaanse couscous met groenten en kip

Traditionele Marokkaanse couscous met groenten en kip

Waardering:(3.8 / 5)

Dit recept van couscous met groenten en kip is voor 6 tot 10 personen. Couscous is ...

Lees meer
Zelfgemaakte pitabroodjes zo lekker zelfs zonder vulling te eten - video

Zelfgemaakte pitabroodjes zo lekker zelfs zonder vulling te eten – video

Waardering:(3.3 / 5)

Ik gebruik al jaren zo min mogelijk pakjes, zakjes en mixjes in de keuken. Nu ...

Lees meer
Marokkaanse Vistajine met roodbaarsfilet of andere visfilets

Marokkaanse Vistajine met roodbaarsfilet of andere visfilets

Waardering:(3.3 / 5)

Vandaag een heerlijke Marokkaanse Vistajine gemaakt, met roodbaarsfilet, aardappel, paprika en olijven. Je kunt hier ...

Lees meer
Tajine van lamsvlees met pruimen en abrikozen

Tajine van lamsvlees met pruimen en abrikozen

Waardering:(4.3 / 5)

Tajine van lamsvlees is (naast couscous) mijn lievelingsgerecht uit de Marokkaanse keuken. Heerlijk zacht en mals ...

Lees meer
Kokos-yoghurtcake heerlijk fris en zacht van smaak en structuur

Kokos-yoghurtcake heerlijk fris en zacht van smaak en structuur

Recept categorie: , , Keuken: , ,
Waardering:(3.3 / 5)

Deze Kokos-yoghurtcake is echt heerlijk fris en zacht van smaak en structuur. Ik heb nu ...

Lees meer
Heerlijke Marokkaanse Kiptajine met honing en amandelen

Heerlijke Marokkaanse Kiptajine met honing en amandelen

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3.9 / 5)

Deze Kiptajine met honing moet je echt een keer proberen, een heerlijke kruidige en zoete ...

Lees meer