Recepten van deze keuken: Marokkaanse
De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.
Marokkaanse salade
Marokkaanse salade, lekkere maaltijd salade, ideaal voor bezoek. Je kunt het een dag van tevoren ...
Lees meerAardappeldonuts
Aardappeldonuts, Heerlijke donuts. Ik heb dit recept een keer van een meid gekregen, volgens mij ...
Lees meerWarme Marokkaanse wortelsalade
Warme Marokkaanse wortelsalade, maak de wortelen schoon en kook ze in water met een beetje ...
Lees meerGevulde paprika
Gevulde paprika, bak de uien, paprika kosbar de hete peper tot een charmila dan gooi ...
Lees meerZelfgemaakte honing
Zelfgemaakte Honing, Heb je het ook al voorgehad? Je wenst wat chebakia te maken of ...
Lees meerMloeie – melwi
Mleoie - Meloui - Melwi, Dit alles bij elkaar mengen behalve bona met lauwe water ...
Lees meerMille feuille met banketbakkersroom
Naar verluidt is de tompoes voor het eerst gemaakt door een Amsterdamse banketbakker. Hij zou ...
Lees meerPaprikasalade
Paprikasalade, heel simpel, maar heel lekker. Je kan de paprika's ook in een oven roosteren, ...
Lees meerKoude Marokkaanse wortelsalade
Koude Marokkaanse wortelsalade, maak de wortelen schoon en kook ze in water met een beetje ...
Lees meerVis in de oven
Vis in de oven, Maak de vissen goed schoon, en marineer ze met de chermoula. ...
Lees meer