Recepten van deze keuken: Marokkaanse
De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.
FEQQAS RBATI (Feqqas (koekjes) uit Rabat)
Serveer deze koekjes als onderdeel van een Marokkaanse theetafel met een lekker glas mintthee er ...
Lees meerGevuld bladerdeeg met gehakt
Lekker Simpel te maken bladerdeegsnack met een heerlijke vulling van kefta en olijven.....
Lees meerChocoladefekkas – chocoladekoekjes zonder bakken
Voor deze heerlijke koekjes heb je geen oven nodig dus dat is lekker simpel
Lees meerArabische lamsragoût met rijst en gedroogde abrikozen
Heerlijke, hartig-zoete Arabische lamsragout met rijst...
Lees meerSinaasappel schijven
Sinaasappel schijven, Schil de sinaasappels zo dat je ook het witte vel wegsnijd, dus je ...
Lees meer