Recepten van deze keuken: Marokkaanse
De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.
Vermicellisoep een lichte variant van onze Marokkaanse Harira
Vermicellisoep, dit is een snelle, makkelijk, lichte variant op onze Harira. Sorry, voor de wazige ...
Lees meerWalnotenkoekjes
weer een wazige foto, maar deze heb ik om 2 uur s'nachts gemaakt. Was met ...
Lees meerHeerlijke kipbastilla!!
Iedereen is dol op mijn kipbastilla.. Wie het niet gelooft.. probeer het maar eens!!
Lees meerMarokkaanse Couscous met kipjes (h’mamat)
Couscous is een heerlijk gerecht voor speciale gelegenheden. Couscous is een zeer populair gerecht in ...
Lees meerVlees tajine met groenten
Vooral als hoofdgerecht voor visite wrdt dit vaak gemaakt. Je kan zelf variereren met de ...
Lees meerTrid – Rfisa, Lemssemmen in kipsaus
TRID - Rfisa, Lemssemmen in een kip saus, Dit is zo lekker!! Het is vooral ...
Lees meerTraditionele Marokkaanse Couscous met melk en pompoen
Couscous met melk en pompoen is een traditioneel Marokkaans Rif gerecht. Couscous is een zeer populair ...
Lees meerMarokkaanse vijgenkoekjes
dit zijn koekjes die op vijgen lijken maar eigelijk gewoon lekkere koekjes zijn
Lees meer