Recepten van deze keuken: Marokkaanse
De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.
Couscous met kip en groenten
Ik heb voor de couscous de bereiding van Madame cuisine gebruikt (zie recept couscous met ...
Lees meerKleine vismhancha
Mhansha, in dit geval vismhancha is een in een spiraal gevulde filodeeg, die je kunt ...
Lees meerMarokkaanse tomaten, komkomer, uien salade
heerlijk salade voor elke dag en nog lekker gezond
Lees meerDriehoekjes
Driehoekjes gevuld met amandelen. Ik heb geen idee hoe men deze koekjes noemt. Dus vandaar ...
Lees meerDadelkoekjes
Koekjes met dadels; de foto is van ceuta zij heeft de koekje gemaakt en de ...
Lees meerHarira de nationale Marokkaanse soep
Harira is de nationale Marokkaanse soep. Het is een gebonden, rijk gevulde soep met als ...
Lees meerEdjoen koekjes
het lijkt op edjoen het zijn makkelijk te maken het is lekker en het is ...
Lees meer