Recepten van deze keuken: Marokkaanse

De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.

Amandelgazellehoorntjes met sesam

Amandelgazellehoorntjes met sesam

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(3.5 / 5)

Lekker Marokkaans amandelkoekje omhuld met krokante sesamzaadjes.

Lees meer
Kiptajine uit Essaouira

Kiptajine uit Essaouira

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3.7 / 5)

Een heerlijke tajine volgens een recept uit de Marokkaanse vissersplaats Essaouira aan de Atlantische Oceaan......

Lees meer
Chorba met kip en couscous

Chorba met kip en couscous

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(5 / 5)

Dit is een "Chorba", d.w.z. een ongebonden soep. Maar doordat er couscous in gaat krijg ...

Lees meer
Suikerkoekjes

Suikerkoekjes

Recept categorie: Keuken: ,
Waardering:(2 / 5)

suikerkoekjes

Lees meer
Vanilie griesmeelcake

Vanilie griesmeelcake

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(3.4 / 5)

Vanilie Griesmeel cake

Lees meer
Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Harira

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3 / 5)

heerlijke Marokkaanse harira!

Lees meer
Marokkaanse amandelenghribiyat koekjes Recept

Marokkaanse amandelenghribiyat koekjes Recept

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(2.5 / 5)

Het recept van Marokkaanse amandelenghribiyat koekjes. Baktijd is ongeveer 25 minuten oventemperatuur:180. Ze zijn heerlijk ...

Lees meer
Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Saridine balletjes

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(4.3 / 5)

saridine met rijst balletjes

Lees meer
Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Tajine keftas aux olives

Waardering:(2.7 / 5)

heerlijke gehaktballetjes met groene olijven in een rode saus.

Lees meer
Kipbestilla (lekker)

Kipbestilla (lekker)

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(4.9 / 5)

Tot nu toe veel complimentjes gehad Allaahumma Baarik en is alhamdulillaah tot nu toe altijd ...

Lees meer