Recepten van deze keuken: Marokkaanse
De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.
Kalinti – karan – karantika
Kalinti - karan (ook wel karan in Oujda of karantika / garantita in Algerije) is ...
Lees meerLamsspiesjes met honing en thijm
Lamsspiesjes met honing en thijm, ter gelegenheid van het zondag te vieren Offerfeest een heerlijk ...
Lees meerCouscous met kip
Couscous met kip. Heerlijk gerecht voor speciale gelegenheden. In de landen van Noord-Afrika wordt couscous ...
Lees meerCous-cous met uiene en rozijnen
Ik plaats dit recept zonder foto. Een lid van tajin.nl wil graag dit recept voor ...
Lees meerDoradovis uit de oven in een garnalensaus
Doradovis uit de oven in garnalensaus, Alles in een teiltje doen en de vis hiermee ...
Lees meerBaghrir – Boghrir – Pannenkoekjes
Marokkaanse pannenkoekjes (baghrir), ze waren weer lekker vooral met een vleugje honing erop.. Ik gebruik ...
Lees meer