Recepten van deze keuken: Marokkaanse
De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.
Sfenj – Marokkaanse donuts
Sfenj / donuts, Doe in een schaal de gezeefde bloem en voeg er suiker, zout, ...
Lees meerLoebia (witte bonen)
Loebia (witte bonen), Bonen in een pan doen. Tomaten raspen en bij de bonen doen, ...
Lees meerKalinti – karan – karantika
Kalinti - karan (ook wel karan in Oujda of karantika / garantita in Algerije) is ...
Lees meer