Recepten van deze keuken: Marokkaanse
De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.
Dorade vis in de oven met champignons of garnalen
Heerlijke dorade vis in de oven met champignons of garnalen. Dit recept is op basis van ...
Lees meerKruidig-zoete lamsbout
Een heerlijke, zoet-kruidige lamsbout die wél tenminste 7 uur moet stoven voor het allerbeste resultaat; ...
Lees meerDeeghapjes schrimp
Salaam alykoem zusters en broeders, hier heerlijke goed gevulde deeghapjes zeer makkelijk en snel te ...
Lees meer