Recepten van deze keuken: Marokkaanse

De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.

Chebbakia

Chebbakia

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3.7 / 5)

Chebakia is een Marokkaanse zoete lekkernij, die veelal tijdens de islamitische maand ramadan wordt gegeten. ...

Lees meer
Dorade vis in de oven met champignons of garnalen

Dorade vis in de oven met champignons of garnalen

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(3.1 / 5)

Heerlijke dorade vis in de oven met champignons of garnalen. Dit recept is op basis van ...

Lees meer
Bastilla a la Iman

Bastilla a la Iman

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(3.8 / 5)

Views: 24.390 Deel dit recept met anderen

Lees meer
Rgaif - Gebakken lemsemmen a la Iman

Rgaif – Gebakken lemsemmen a la Iman

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(3.8 / 5)

Rghaif/gebakken lemsemen met honing en amandelen

Lees meer
Msemmen - Rghayef a la Iman

Msemmen – Rghayef a la Iman

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(5 / 5)

Views: 34.974 Deel dit recept met anderen

Lees meer
Gestoomd lamsvlees met aardappelen

Gestoomd lamsvlees met aardappelen

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(5 / 5)

Views: 15.083 Deel dit recept met anderen

Lees meer
Kruidig-zoete lamsbout

Kruidig-zoete lamsbout

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(0 / 5)

Een heerlijke, zoet-kruidige lamsbout die wél tenminste 7 uur moet stoven voor het allerbeste resultaat; ...

Lees meer
Beghrir - Gringo

Beghrir – Gringo

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(3.9 / 5)

lekkere Marokkaanse pannenkoek

Lees meer
Kokosmaantjes met chocolade.

Kokosmaantjes met chocolade

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(3.8 / 5)

Kokosmaantjes met chocolade.

Lees meer
Deeghapjes schrimp

Deeghapjes schrimp

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(4 / 5)

Salaam alykoem zusters en broeders, hier heerlijke goed gevulde deeghapjes zeer makkelijk en snel te ...

Lees meer