Recepten van deze keuken: Marokkaanse
De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.
Marokkaanse gevulde minibroodjes
Dit zijn broodjes die je niet bakt in de oven, maar in een anti-aanbakpan. Als ...
Lees meerMarokkaanse dikke groentensoep met kip
Een heerlijke dikke groentensoep, gemaakt met een heleboel verschillende groenten en kip.
Lees meerPittige vissoep met tomaten, kikkererwten en couscous
Een lekkere pittige gevulde vissoep.....
Lees meerChocolade-koffiekoekjes
Lekkere, niet al te moeilijk te maken koffiekoekjes met een vulling en versiering van chocolade....
Lees meerJamkoekjes
Jamkoekjes kan je op veel manieren maken maar de manier zoals ik in dit recept ...
Lees meerMosseltajine met worteltjes
Ben je een fan van zeevruchten, dan is deze tajine misschien wel iets voor jou.....
Lees meerTajine van geitenvlees met zoete aardappelen
Geitenvlees wordt eigenlijk niet zoveel gegeten in Nederland, maar het is erg lekker en vooral ...
Lees meer