Recepten van deze keuken: Marokkaanse
De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.
Tonijn biefstuk met tuinbonen en marokkaans gekruide aardappelen
Views: 14.911 Deel dit recept met anderen
Lees meerTips voor een perfect gistdeeg – voor brood
Het maken van brooddeeg (zowel voor gewoon brood als kleine broodjes, hartig of zoet) vereist ...
Lees meerOverheerlijke griesmeelcake
Overheerlijke griesmeelcake Views: 51.443 Deel dit recept met anderen
Lees meerGegrilde aubergine
Deze heerlijke aubergine is te combineren met bijvoorbeeld gegrilde sardien maar ook op een boterham. ...
Lees meerPerzikcake recept ook voor frambozen of abrikozencake
Deze perzikcake is best gemakkelijk om te maken. Kun je geen perziken meer vinden of ...
Lees meerLamsvlees met gedroogde pruimen
Lamsvlees met gedroogde pruimen, eieren, olijven en patatjes
Lees meerVisbestilla
Pastila (ook wel bestilla) is een Marokkaans gerecht dat wordt gemaakt van filodeeg en verschillende ...
Lees meer