Recepten van deze keuken: Marokkaanse
De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.
Stoofschotel met vlees en verschillende groenten
Views: 18.177 Deel dit recept met anderen
Lees meerZeebaars in de oven
Zaterdag liepen we op de markt en besloten verse vis te kopen. 's Avonds meteen ...
Lees meerTajine met aardappels en prei
Een tajine is een Marokkaans aardewerken stoofpot. De gerechten die ermee gemaakt worden ontlenen er ...
Lees meerVisbestilla
Pastila (ook wel bestilla) is een Marokkaans gerecht dat wordt gemaakt van filodeeg en verschillende ...
Lees meerRziza – Rzeeza – Rzizat al qadi
Razat El Qadi of El Kadi is een unieke Marokkaanse crêpe, dat letterlijk 'tulband' betekent ...
Lees meerRziza – Rzeeza – Rzizat al qadi
Razat El Quadi of El Kadi (Rziza - Rzeeza) is een unieke Marokkaanse crêpe, dat ...
Lees meer